Rezultatet e Provimit Pranues 2017

Rezultatet e Provimit Pranues 2017

Nxënësit të cilët kanë fituar bursë duhet të regjistrohen më së largu deri më 21 Maj 2017. Nxënësit emrat e të cilëve janë shënuar në këtë listë kanë fituar të drejtën e More »

NJOFTIM

NJOFTIM

Të dashur nxënës, Si çdo vjet ashtu edhe këtë vit në lokalet e shkollave tona që gjenden në Prishtinë, Lipjan, Prizren dhe Gjakovë si dhe në shkollat tjera në Ferizaj, Mitrovicë, Vushtrri, More »

Mathematics Practice Test 2017 – Results

Mathematics Practice Test 2017 – Results

Students can check their detailed results in their e-school account. # Student School Class Correct Wrong Empty Net 1 Agon Uka MAC Prizren 9A 19 1 0 18.75 2 Dren Neziri ISP Marigona More »

Kolegji “Mehmet Akif” i Shpërbleu më të Mirët!

Kolegji “Mehmet Akif” i Shpërbleu më të Mirët!

Olimpiada e gjuhës angleze dhe ajo e kimisë tashmë tradicionale, në nivel të klasëve të 8-ta dhe 9-ta, për herë të tetë u mbajt në lokalet e Kolegjeve “Mehmet Akif” dhe ISP-së. More »

 

Rezultatet e Provimit Pranues 2017

Nxënësit të cilët kanë fituar bursë duhet të regjistrohen më së largu deri më 21 Maj 2017.
Nxënësit emrat e të cilëve janë shënuar në këtë listë kanë fituar të drejtën e regjistrimit në shkollën tonë.
Aplikimi për regjistrim duhet të bëhet sa më parë, meqenëse numri i nxënësve që do të pranohen është i kufizuar.

Ju falënderojmë për interesimin që keni treguar.

Lista e plotë

Hollësi

NJOFTIM

Të dashur nxënës,

Si çdo vjet ashtu edhe këtë vit në lokalet e shkollave tona që gjenden në Prishtinë, Lipjan, Prizren dhe Gjakovë si dhe në shkollat tjera në Ferizaj, Mitrovicë, Vushtrri, Gjilan, Skenderaj  dhe Drenas pra gjithsej edhe në  7 qendra tjera kryesore u mbajt Provimi Pranues për vitin shkollor 2017-2018.

I falënderojmë prindërit dhe nxënësit pjesëmarrës. Një numër kaq i madhë i pjesëmarrësve (2026 nxënës) na bënë që të jemi edhe më të përgjegjshëm dhe të përkushtuar në punën tonë.

Ju njoftojmë se rezultatet e provimit pranues do të shpallen të mërkurën më 26 prill 2017, në web faqet e Kolegjit. Nxënësit të cilët kanë treguar sukses  duhet të regjistrohen më së largu deri më 21 maj 2017.

Ju falënderojmë për interesimin dhe pjesëmarrjen tuaj.

Ju urojmë suksese!

Mathematics Practice Test 2017 – Results

Students can check their detailed results in their e-school account.

9

#
Student
School
Class
Correct
Wrong
Empty
Net
1
Agon Uka MAC Prizren
9A
19
1
0
18.75
2
Dren Neziri ISP Marigona
9C
18
1
1
17.75
3
Lum Borovci ISP Marigona
9C
18
2
0
17.5
3
Mustafa Göktan Tatar ISP Marigona
9B
18
2
0
17.5
3
Zeynep  Sude Dandin ISP Marigona
9B
18
2
0
17.5
6
Lir Ballata MAC Gjakova
9A
16
2
2
15.5
7
Xhemali Zhuri MAC Prizren
9A
16
3
1
15.25
8
Elita Rexha MAC Prizren
9A
16
4
0
15
8
Erza Devolli ISP Marigona
9A
16
4
0
15
8
Shend Blaku ISP Marigona
9C
16
4
0
15
11
Loreta Salihu ISP Marigona
9C
15
2
3
14.5
12
Lea Lahaj ISP Marigona
9C
15
3
2
14.25
13
Sokol Karabaxhak MAC Prizren
9A
15
5
0
13.75
14
Argjira Zymeri ISP Marigona
9C
14
2
4
13.5
15
Denis Stuja MAC Gjakova
9A
14
3
3
13.25
16
Bardh Shala ISP Marigona
9A
14
4
2
13
17
Emira Lleshi MAC Gjakova
9A
13
0
7
13
18
Aurela Brahimi ISP Marigona
9B
14
6
0
12.5
18
Dafinë Abdyli ISP Marigona
9C
14
6
0
12.5
18
Dren Hima ISP Marigona
9A
14
6
0
12.5
18
Enes Ese MAC Prizren
9A
14
6
0
12.5
18
Servet Tepeli MAC Prizren
9A
14
6
0
12.5

8

#
Student
School
Class
Correct
Wrong
Empty
Net
1
Sümer Berk Sener ISP Marigona
8A
20
0
0
20
2
Elsa Morina MAC Prizren
8A
19
1
0
18.75
2
Islam Morina MAC Prizren
8A
19
1
0
18.75
4
Diar Kamberi MAC Gjakova
8A
18
1
1
17.75
5
Amile Gashi MAC Prizren
8B
18
2
0
17.5
5
Erna Zaimi MAC Prizren
8B
18
2
0
17.5
5
Shega Uka MAC Prizren
8B
18
2
0
17.5
8
Alfred Hadri MAC Gjakova
8A
17
1
2
16.75
9
Melahat Betül Sener ISP Marigona
8A
17
3
0
16.25
10
Erda Spahiu MAC Prizren
8A
16
2
2
15.5
11
Emira Karahoda MAC Prizren
8B
16
4
0
15
11
Gresa Brovina MAC Gjakova
8A
16
4
0
15
13
Edona Dakaj MAC Prizren
8A
15
0
5
15
14
Dea Skenderi MAC Prizren
8A
15
5
0
13.75
14
Dena Seratliu MAC Prizren
8A
15
5
0
13.75
14
Diar Halçe MAC Prizren
8A
15
5
0
13.75
14
Erza Zeneli MAC Gjakova
8A
15
5
0
13.75
14
Sevdenur Bektas MAC Prizren
8B
15
5
0
13.75
19
Afan Fusha MAC Prizren
8B
14
6
0
12.5
19
Atdhe Krasniqi MAC Prizren
8B
14
6
0
12.5
19
Blendi Uka ISP Marigona
8B
14
6
0
12.5

7

#
Student
School
Class
Correct
Wrong
Empty
Net
1
Eron Sadiku ISP Marigona
7B
19
1
0
18.75
2
Robert Pira ISP Marigona
7B
18
2
0
17.5
2
Sena Sylbije MAC Prizren
7B
18
2
0
17.5
2
Tarik Sahingöz ISP Marigona
7B
18
2
0
17.5
2
Varis Rada MAC Prizren
7A
18
2
0
17.5
6
Kerim Gjergjizi MAC Prizren
7A
17
2
1
16.5
7
Olt Gashi ISP Marigona
7A
17
3
0
16.25
8
Mert Jusufi ISP Marigona
7A
15
4
1
14
9
Fjolla Dobruna MAC Gjakova
7A
14
4
2
13
10
Ensar Rrahmani ISP Marigona
7A
14
6
0
12.5
10
Orest Selimi ISP Marigona
7B
14
6
0
12.5
12
Beyza Nur Sahin ISP Marigona
7B
13
4
3
12
13
Zenel Sadiku MAC Gjakova
7A
13
6
1
11.5
14
Klit Nushi MAC Prizren
7A
13
7
0
11.25
14
Vesa Shabani ISP Marigona
7A
13
7
0
11.25
16
Hafsa Betül Sahan MAC Prizren
7B
12
6
2
10.5
17
Majda Ese MAC Prizren
7A
12
7
1
10.25
18
Arba Maxhuni ISP Marigona
7A
12
8
0
10
18
Ensar Xhabali MAC Prizren
7B
12
8
0
10
18
Eriola Kryeziu ISP Marigona
7A
12
8
0
10
18
Gjin Haradinaj ISP Marigona
7A
12
8
0
10

6

#
Student
School
Class
Correct
Wrong
Empty
Net
1
Dalina Canhasi MAC Gjakova
6A
20
0
0
20
1
Diella Doli MAC Gjakova
6A
20
0
0
20
1
Eni Sahatqija MAC Gjakova
6A
20
0
0
20
1
Mücteba Erdem Özcan ISP Marigona
6C
20
0
0
20
1
Murat Sami Çetinkaya ISP Marigona
6C
20
0
0
20
1
Oniks Beqaj ISP Marigona
6A
20
0
0
20
1
Rigon Meleqi ISP Marigona
6B
20
0
0
20
1
Vigan Buza ISP Marigona
6C
20
0
0
20
9
Jon Gorani ISP Marigona
6A
19
0
1
19
9
Rijad Bajmak MAC Prizren
6A
19
0
1
19
11
Diar Canhasi MAC Gjakova
6A
19
1
0
18.75
11
Dion Dorambari MAC Prizren
6A
19
1
0
18.75
11
Enki Vula MAC Gjakova
6A
19
1
0
18.75
11
Fatih Hoxha ISP Marigona
6B
19
1
0
18.75
11
Fatih Qehaja MAC Gjakova
6A
19
1
0
18.75
11
Leandra Luboteni MAC Prizren
6B
19
1
0
18.75
11
Marin Caka ISP Marigona
8A
19
1
0
18.75
11
Nazim Eren Isliyen ISP Marigona
6C
19
1
0
18.75
11
Olt Sefedini ISP Marigona
6A
19
1
0
18.75
11
Olti Mehmetaj MAC Prizren
6B
19
1
0
18.75

5

#
Grup
Student
School
Class
Correct
Wrong
Empty
Net
1
A
Cevdet Taha Verbay ISP Marigona
5C
20
0
0
20
1
B
Gerti Krasniqi ISP Marigona
5A
20
0
0
20
1
A
Mahir Aydogmus ISP Marigona
5C
20
0
0
20
1
A
Nuran Gün ISP Marigona
5C
20
0
0
20
1
B
Pirro Majko ISP Marigona
5A
20
0
0
20
1
B
Ylli Rada MAC Prizren
5A
20
0
0
20
7
B
Dion Bojaxhi MAC Prizren
5A
19
1
0
18.75
7
B
Hera Dalipi ISP Marigona
5A
19
1
0
18.75
7
B
Klesta Hoxha MAC Prizren
5A
19
1
0
18.75
7
A
Nesrin Beyza Sevimli ISP Marigona
5C
19
1
0
18.75
11
B
Rita Lahaj ISP Marigona
5A
18
1
1
17.75
12
B
Batuhan Zijabeg MAC Prizren
5A
18
2
0
17.5
12
B
Dea Gjevukaj MAC Prizren
5A
18
2
0
17.5
12
B
Dena Manallari MAC Prizren
5A
18
2
0
17.5
12
B
Eris Mustafa ISP Marigona
5A
18
2
0
17.5
12
B
Gjin Musa ISP Marigona
5A
18
2
0
17.5
12
B
Merve Mustafa MAC Prizren
5A
18
2
0
17.5
12
A
Mustafa Esat Sahin ISP Marigona
5C
18
2
0
17.5
12
B
Naz Pacollari MAC Prizren
5A
18
2
0
17.5
20
B
Altin Fazliu ISP Marigona
5B
17
3
0
16.25
20
B
Amin Durguti MAC Prizren
5A
17
3
0
16.25
20
B
Emira Shabani ISP Marigona
5B
17
3
0
16.25
20
B
Esra Neriman Ünal MAC Prizren
5A
17
3
0
16.25
20
B
Hana Duraku ISP Marigona
5A
17
3
0
16.25
20
A
Kemal Efe Yanik ISP Marigona
5C
17
3
0
16.25
20
B
Olta Misini ISP Marigona
5B
17
3
0
16.25
20
B
Sharr Duraku ISP Marigona
5A
17
3
0
16.25

4

#
Grup
Student
School
Class
Correct
Wrong
Empty
Net
1
B
Akida Ahmeti ISP Marigona
4B
20
0
0
20
1
B
Dokan Vokshi ISP Marigona
4A
20
0
0
20
1
B
Edison Hoxha MAC Gjakova
4A
20
0
0
20
1
A
Enea Kryeziu ISP Marigona
4C
20
0
0
20
1
B
Erjon Rexha MAC Gjakova
4A
20
0
0
20
1
B
Noar Belegu ISP Marigona
4B
20
0
0
20
1
B
Rubin Jetishi MAC Gjakova
4A
20
0
0
20
1
B
Semi Ahmeti MAC Prizren
4A
20
0
0
20
1
B
Sumejra Çmega ISP Marigona
4B
20
0
0
20
1
A
Yasir Baymaku ISP Marigona
4C
20
0
0
20
1
B
Zejneb Agolli MAC Prizren
4A
20
0
0
20
12
B
Altin Nikaj MAC Gjakova
4A
19
1
0
18.75
12
A
Armala Krasniqi ISP Marigona
4C
19
1
0
18.75
12
B
Art Beqiri ISP Marigona
4B
19
1
0
18.75
12
B
Dielli Dalipi ISP Marigona
4B
19
1
0
18.75
12
B
Engjëll Shala ISP Marigona
4A
19
1
0
18.75
12
B
Erkam Berat Kotan MAC Gjakova
4A
19
1
0
18.75
12
B
Gerti Mati MAC Gjakova
4A
19
1
0
18.75
12
B
Guri Govori ISP Marigona
4B
19
1
0
18.75
12
B
Jon Shaqiri ISP Marigona
4B
19
1
0
18.75
12
B
Lir Veseli ISP Marigona
4A
19
1
0
18.75
12
B
Matteo Totozani ISP Marigona
4B
19
1
0
18.75
12
B
Omer Demolli ISP Marigona
4B
19
1
0
18.75
12
B
Ruvejda Bejtullahu MAC Gjakova
4A
19
1
0
18.75
12
B
Suela Osmani ISP Marigona
4A
19
1
0
18.75
12
B
Tarik Ajvazi MAC Prizren
4A
19
1
0
18.75
12
B
Verda Gjergjizi MAC Prizren
4A
19
1
0
18.75
12
B
Yll Mrlaku ISP Marigona
4A
19
1
0
18.75

Kolegji “Mehmet Akif” i Shpërbleu më të Mirët!

Olimpiada e gjuhës angleze dhe ajo e kimisë tashmë tradicionale, në nivel të klasëve të 8-ta dhe 9-ta, për herë të tetë u mbajt në lokalet e Kolegjeve “Mehmet Akif” dhe ISP-së. Interesimi për pjesëmarrje i shkollave publike nuk mungoi edhe këtë vit. Në garën e gjuhës angleze morën pjesë 2200 nxënës prej 354 shkollave , ndërsa në garën e kimisë morën pjesë 1768 nxënës prej 287 shkollave.

Emocionet e nxënësve finalistë të cilët kishin ardhur me mësimdhënës dhe me prind për t’iu nënshtruar provimit të gjuhës angleze në “International School of Prishtina”, pas provimit u bartë në Kolegjin “Mehmet Akif” në Lipjan, ku u mbajt finalja e lëndës së kimisë, faza eksperimentale me nxënësit finalistë. Shpallja e fituesve dhe ceremonia e ndarjes së shpërblimeve i bashkoi të gjithë finalistët, mësimdhënësit, prindërit dhe drejtorët e pranishëm në sallën e kuqe të Kolegjit.

“Olimpiadat organizohen për motivimin e nxënësve për të mësuar. Mendojmë se përcaktimi i një caku ua lehtëson dhe i nxit më tëpër nxënësit për mësim. Arritja deri në finale është sukses. Kështu që të gjithë nxënësit sot këtu janë fituesë. I urojmë të gjithë pjesëmarrësit, mësimdhënësit dhe drejtorët e shkollave si dhe të gjithë ata që e kanë mbështetur realizimin e këtyre garave” ka thënë zv. Drejtori i përgjithshëm, Përgjegjësi për Arsim Dr. Yusuf Karabina në fjalimin e tij të rastit që e mbajti para se të shpallen fituesit në ceremoninë e ndarjes së shpërblimeve.

Nxënësit që i morën vendet e para në gjuhën angleze dhe të kimisë u shpërblyen me bursa për shkollim. Ndërsa mësimdhënësve të këtyre lëndëve dhe drejtorëve të shkollave që i morën tri vendet e para iu dha nga një “çek shpërblimi” në shenjë falënderimi për mbështetjen dhe suksesin e tyre.

Faza e parë e këtyre garave është mbajtur në gjysmëvjetorin e parë ndërsa të shtunën, më 1 prill, u mbajtën garat finale në lëndën e gjuhës angleze dhe të kimisë.

Në bazë të statistikave të bëra nga Kolegji “Mehmet Akif” sipas rezultateve të garës së gjuhës angleze shkolla me mesataren më të lartë doli SHFMU “Faik Konica” nga Prishtina, kurse në garën e kimisë, shkolla me mesataren më të lartë doli SHFMU”Besim Rexhepi” nga Ferizaji.

Fituesit e Olimpiadës së tetë nga lënda e gjuhës angleze dhe e kimisë janë:

Gjuhë Angleze – kl. 8

Vendi

Nxënësi

Shkolla

Bursa
1
ERA HYSENI
Lidhja e Prizrenit – Pejë
100%
2
VERONA SOPA
Gjon Serreçi – Ferizaj
100%
3
OLT KONDIROLLI
Faik Konica – Prishtinë
75%
4
RITA KUÇI
Dardania – Prishtinë
75%
5
ELIZA SHABIU
Skenderbeu – Gjilan
50%
6
ANJESA TERSTENA
Vezir Jashari – Ferizaj
50%
7
ERON IMERI
Fehmi Agani – Gjakovë
50%
8
RIGA MAKSUTI
Selami Hallaqi – Gjilan
25%
9
MJELLMA SHEHU
Hasan Prishtina – Prishtinë
25%
10
OMAR ROBELLI
Abaz Ajeti – Gjilan
25%
11
DIOR LLUNJI
Dardania – Prishtinë
25%

Gjuhë Angleze – kl. 9

Vendi

Nxënësi

Shkolla

Bursa
1
VLERA HASANI
Bafti Haxhiu – Viti
100%
2
RREZE QELA
Dardania – Prishtinë
100%
3
AMINA KAJA
Meto Bajraktari – Prishtinë
75%
4
VIOLA BUGAQKU
Hasan Prishtina – Prishtinë
75%
5
LOAND BAXHUKU
Mitrush Kuteli – Prishtinë
50%
6
NORA JUSUFI
Faik Konica – Prishtinë
50%
7
BLIN AHMETI
Naim Frashëri – Prishtinë
50%
8
DIELLZA IBRAHIMI
Asim Vokshi – Prishtinë
25%
9
ANTIK DOLI
Fehmi Agani – Gjakovë
25%
10
FLAMUR BAKIJA
Yll Morina – Gjakovë
25%

Details

Kimi – kl. 8

Vendi

Nxënësi

Shkolla

Bursa
1
PENDA SMAJLJAJ
Hasan Prishtina – Prishtinë
100%
2
FLORIAN SHABANI
Skenderbeu – Gjilan
100%
3
YLLKA SULIQI
Musa Zajmi – Gjilan
100%
4
BLEDI HOXHA
Abaz Ajeti – Gjilan
75%
5
LEONITA RAKA
Emin Duraku – Kaçanik
75%
6
ALBULENA BAFTIU
Vëllezërit Frashëri – Suharekë
75%
7
EDON RAMADANI
Nazmi Hoxha – Gjilan
75%
8
BEKIM LLUMNICA
Shefki Kuleta – Podujevë
50%
9
BLEND MELENICA
SHMU – 1 – Vushtrri
50%
10
BLERDI KASTRATI
Yll Morina – Gjakovë
50%
11
TRINGA REXHEPAJ
Hasan Prishtina – Prishtinë
50%
12
FLORI VULA
Yll Morina – Gjakovë
25%
13
URAN DAKU
Thimi Mitko – Gjilan
25%
14
DRINOR BERISHA
Pavaresia – Prishtinë
25%
15
ARDITA BUJUPAJ
Bajram Curri – Istog
25%

Kimi – kl. 9

Vendi

Nxënësi

Shkolla

Bursa
1
AURORA KQIKU
Nazim Hikmet – Gjilan
100%
2
ERA KURTESHI
Thimi Mitko – Gjilan
100%
3
LORINË BAJRAMI
Thimi Mitko – Gjilan
100%
4
PUHIZË JANUZI
Thimi Mitko – Gjilan
75%
5
ANDI SEJDIU
Sadullah Brestovci – Gjilan
75%
6
ARTINA SHAHIQI
Selami Hallaqi – Gjilan
75%
7
ERMAL ISMAJLI
Abedin Rexha-Sandokani – Skënderaj
75%
8
ARLIND SHEFIKU
Abdyl Frashëri – Vushtrri
50%
9
ALBINA SAHITI
Besim Rexhepi – Ferizaj
50%
10
ARTON JAKUPI
Emin Duraku – Kaçanik
50%
11
MUSLI JEMINI
Edit Durham – Suharekë
50%
12
BARDH MUSTAFA
Rexhep Elmazi – Gjilan
25%
13
SHERIF HOTI
Pavaresia – Prishtinë
25%
14
FLORIANA BEQIRI
SHMU – 2 – Vushtrri
25%
15
DRIN BUJUPI
Abedin Bujupi – Gllogoc
25%

THE 1st EXAM WEEK FOR 2nd SEMESTER